Foto van brood met Hüttenkäse en sterrenkers (foto humus nog niet gemaakt)
Humus
Nodig
- Blik kikkererwten
- 1-2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels tahin (sesampasta, te koop bij toko, natuurvoedingswinkel en nu ook bij super)
- 1-2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel citroensap
- 1-2 eetlepels (vers)gemalen komijn (djinten)
- 1 eetlepel (vers)gemalen koriander
- 1 theelepel paprikapoeder
- staafmixer
Bereiden (10 minuten)
- Gooi alle ingrediënten in een hoge maatbeker.
- Pureer met een staafmixer.
- Voeg wanneer te dik, wat water toe.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- En je broodbeleg is klaar. Gezond lekker en vegetarisch.
- Je kunt de humus in een afgesloten bakje een week in de koelkast bewaren.
Gegrilde courgette met feta en pesto
Oh, wat is dit goddelijk lekker. Je kunt hier ook wat meer van maken en in de koelkast zetten. Ook lekker op brood dat je meeneemt naar je werk.
Nodig
- 1-2 courgettes
- olijfolie
- 1-2 knoflookteentjes
- feta (ik houd het meest van schapen of geitenkaas)
- pesto (nou vooruit deze kan ook uit een potje).
- peper en zout
- kaasschaaf
- grill of koekenpan
- knoflookpers
Bereiden (10 minuten)
- Was de courgettes
- Schenk in een grote schaal 2-3 eetlepels olijfolie, pers hierboven de teentjes knoflook uit en roer even door met een vork.
- Maak met de kaasschaaf over de lengte van de courgette plakjes. Je hebt nu lange plakken
- Gooi de plakken courgette in de schaal en hussel alles door elkaar met je handen.
- Zet de gril of koekenpan aan. Zodra deze heet is, leg je deze steeds vol met plakken courgette.
- Zodra de ene kant gegrild is, draai je de plakjes om
- Als beide kanten gegrild zijn, leg je de courgette plakjes op een bord. Strooi steeds een beetje peper en zout hierover voordat je de volgende laag plakjes courgette hierover heen legt.
- Terwijl de courgettes gegrild worden, kun je alvast de feta in dunne plakken snijden.
- Beleg je brood met courgette, feta en sluit af met een likje pesto. Smullen